TOP 5 EVENIMENTE SI FESTIVALURI DE TOAMNA DIN R.M

1.FESTIVALUL BOSTANIADA
A trei-a editie a festivalului național BOSTANIADA Festival Etno Gastronomic va avea loc pe 28 septembrie in s.Lozova r.Straseni.
Festivalul va sarbatori roadele toamnei precum si splendoarea acestui anotimp, printr-o expozitie deosebita unde dovleacul este prezentat în diferite forme şi ipostaze de la cele mai mari si ciudati.Se va asculta muzica etno,vor fi prezente parade si multe concursuri si jocuri, sculpture in dovleci , degustari de vin si bucate de casa dintre cele mai alese.
Evenimentul promovează cultura consumului de dovleci şi calitatea bucatelor tradiţionale
Programul festivalului cuprinde: târgul gastronomic, muzică, târgul obiectelor de artizanat, târgul fructelor şi legumelor proaspete.

2.FESTIVALUL VINULUI DIN MOLDOVA 
“Ziua Naţională a Vinului” an de an are loc în Chişinău, în primul weekend al lunii octombrie (4,5 Octombrie ) după recoltarea strugurilor celebrind tradiţiile bogate ale vinificaţiei în Moldova.
În timpul festivalului, vinăriile din Moldova îşi expun cu mare fast vinurile pe standuri individuale care sunt decorate în stil naţional si oferind vizitatorilor posibilitatea de a degusta din produsele lor. Oaspeţii la eveniment pot găsi o gamă largă de vinuri,produse conform celor mai noi tehnologii acum 10-20 de ani şi depozitate în vestitele beciuri din Moldova. Chiar dacă perla atracţiei o constituie vinul, zecile de restaurante şi cafenele locale oferă bucate tradiţionale de care se pot bucura toti vizitatorii.Festivalul este dominat de colorit local, cu muzică şi dansuri populare şi cu oameni îmbrăcaţi în costume naţionale.
Va asteptam sa va prindeti in hora la festivalul vinului … Unde numai aici veti intelege pe deplin urarea noastra traditionala: «Noroc!»

3.ZIUA ORAȘULUI CHIȘINĂU 
Ziua Orașului Chișinău sau Hramul Chișinăului are loc la 14 octombrie a fiecărui an.
Oaspeţii capitalei aşteaptă cu nerăbdare aceasta sarbatoare cînd va fi posibilă petrecerea sărbătorii în spiritul autohton.
În această zi traficul pe strada principală a orașului, este închis, desfășurându-se un enorm festival în aer liber.
O mulțime de feluri de bucate tradiționale și vin sunt servite la terasele de pe bulevard si peste tot răsună muzică națională si toti danseaza ( în special hora). Unii oameni poartă costume naționale valorificind traditiile. De obicei în Scuarul Piața Marii Adunări Naționale se organizează un concert, care se sfârșește cu un impresionant foc de artificii.

FESTIVALUL rîului BîC „Iubește-ți rîul!”
Festivalul rîului Bîc – locul, unde natura şi dragostea se contopesc în folclor.
Cea de-a doua ediţie a festivalul va avea loc pe 21 septembrie, în cadrul complexului etno-cultural „Vatra”, unde artişti populari din regiune vor reînvia tradiţiile strămoşilor noştri pentru a transmite o suflare nouă rîului Bîc. Acesta va dura o zi, cu începere de la 11.00 şi se va finaliza la ora 19.00.
Oaspeții și invitații festivalului vor putea savura bucate tradiţionale şi vin de casă, muzică bună, multă distracție, voie bună și atmosferă de sărbătoare. Iar pe copii îi aşteaptă distracţii pe măsură: body art, modelare în lut polimeric, teatru de păpuşi, plimbări cu poneiul, ateliere de arta olăritului.
Evenimentul va include şi un târg la care veţi găsi cele mai frumoase și autentice ii și costume naționale, obiecte din lemn și lozie, tablouri, oale din lut, suvenire și cadouri confecționate de iscusiți meșteri populari din regiune.

AIRPORT AIRSHOW – ZIUA AVIATIEI CIVILE
La cea de-a 70-a aniversare a Aviației Civile din Republica Moldova. Doritorii sunt aşteptaţi să viziteze platforma Aeroportului,
Oaspeţii vor avea ocazia să urmărească un show aerian de excepţie, să viziteze expoziţia de echipament aeronautic, dar şi multe alte surprize plăcute.
Intrarea este liberă.

Vezi mai jos programul zilei:
9.00 — Deschiderea evenimentului
9.00 -15.00 — Expoziţia de avioane şi tehnică aeronautică. Publicul va avea acces liber în saloanele aeronavelor
10.00 — Salutul Oficial din partea Administraţie Aeroportului Internaţional Chişinău
10.30 — 10.36 — Zbor demonstrativ. Aparatul de zbor STING , Centrul Aeronautic de Instruire
10.37 — 10.43 — Zbor demonstrativ. Aparatul de zbor Festival , Centrul Aeronautic de Instruire
11.20 — 11.30 — Zbor demonstrativ. Aparatul de zbor Deltoplan, Centrul Aeronautic de Instruire
11.35-11.45 — Zbor demonstrativ. Elicopterul МИ-2, Aeroportul International Balti
11.45 — 12.00 — Zbor demonstrativ. Aparatul de zbor АН-2, Aeroportul International Balti
12.00 — 12.15 — Zbor demonstrativ. Embraer 120, Compania Air Moldova
12.30 — 12.45 — Zbor demonstrativ Embraer 190, Compania Air Moldova
12.55- 13.05 — Zbor demonstrativ Deltoplan, Centrul Aeronautic de Instruire
13.40 -14.00- Zbor demonstrativ în pereche. Airbus 320 cu Embraer 190, Compania Air Moldova
14.00 — 14.05 — Procedura de „ Botez la sol” al aeronavelor
15.00 — Închiderea evenimentului

Timpul este prea scurt ca să nu îl prețuiesti la adevărata lui valoare si lumea este un loc prea interesant ca să îl ratez în această viață, asa ca profitati de fiecare secunda la maxim calatoriti si vizitati cit mai multe evenimente si festivaluri atit din Republica Moldova cit si de peste hotare!!!

URMEAZA-MA

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s